Inspiratie

Mogelijkheden verschijnen.
Laat je inspireren door onze korte artikels!

Goal setting

Working from Home series – Dag 3

TEMMUT

Donderdag, 9 april 2020

In onze vorige Tips & Tricks publicatie was een belangrijk onderdeel het maken van een planning met heldere doelstellingen. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat onze doelstellingen effectief zijn? Vandaag volgt een vlotte blik op de kunst van het maken van effectieve doelen. 

Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat onze doelstellingen effectief zijn?

De beroemde Goal Setting Theory vertelt ons o.a. dat de meest effectieve doelen niet alleen specifiek, maar ook moeilijk te behalen zijn. Let op – moeilijk betekent niet onhaalbaar, zorg dat je doel realistisch blijft. 

Hoewel de haalbaarheid van een doel afhankelijk is van individuele capaciteiten (en, misschien nog wel belangrijker, het zelfvertrouwen hierin) en het soms lastig is hier op korte termijn iets aan te veranderen, is het maken van specifieke doelen iets dat wel redelijk gemakkelijk realiseerbaar is. Via het welbekende SMART kader komen wij op specifieke doelen uit. 

Daarnaast werkt een doel het beste als het zelf toegewezen is. 

Daarnaast werkt een doel het beste als het zelf toegewezen is. Heb je moeite met het inzien van het nut van sommige taken? Zelfs als een taak puur vanuit management of de bedrijfsstrategie ontspringt, kun je jezelf helpen bij het internaliseren van de doelstelling. Probeer hiervoor redenen te vinden waarom het je op zou luchten of trots zou maken dit voltooien.

Liggen er voor jouw organisatie ook kansen voor het grijpen klaar bij de manier waarop doelen opgesteld en gecommuniceerd worden? Neem contact op met TEMMUT en ontgrendel het volledige potentieel!