Inspiratie

Mogelijkheden verschijnen.
Laat je inspireren door onze korte artikels!

Routine en Structuur

Working from Home series – Dag 2

TEMMUT

Woensdag, 6 april 2020

Verandering van omgeving kan zorgen voor een behoefte aan een ander ritme. Dit heeft gevolgen voor de werkdag en de wijze waarop wij onze tijd beheren. Gewoonten geven ons dagelijks houvast. Dit kunnen wij in ons voordeel gebruiken. Zorg dat je routine met je meewerkt en pluk de vruchten van effectief time management! 

  • Ritme: Of jouw dag nu start met een kop koffie of eindigt met een preview van wat de volgende dag te wachten staat, wij hebben de mogelijkheid onze werkweek effectief vorm te geven. Plan genoeg tijd in voor de taken die in beeld zijn, maar houd ook rekening met onverwachte zaken door middel van buffers. Zo kun je interrupties een vast tijdstip toebedelen en staan deze niet verder in de weg van je geplande taken.

 

Gewoonten geven ons dagelijks houvast. Dit kunnen wij in ons voordeel gebruiken.

  • Taken en prioriteiten: Een goed beeld van wat er te wachten staat is een hoofdingrediënt van een ritme dat werkt. Met een overzicht van korte en lange termijn “To-Do’s”  kan vervolgens geprioriteerd worden met hulpmiddelen zoals Covey’s Matrix op basis van urgentie en belangrijkheid.
  •  Focus vs. Creativiteit: Tijdens het opstellen van je wekelijkse routine is het ook belangrijk om het soort taken waar je aan werkt goed te balanceren. Verwacht je bij bepaalde taken een grotere afhankelijkheid van anderen? Probeer dan ook deze collegae bij je planning te betrekken zodat hun ritme hierop aansluit en de samenwerking vooruit kan!
  • Doelstellingen en planning: Wanneer we een overzicht hebben en de prioritering duidelijk is, is het belangrijk de planning te onderbouwen met doelen die aan bepaalde voorwaarden voldoen. 

Een goed beeld van wat er te wachten staat is een hoofdingrediënt van een ritme dat werkt.

Maken we je nieuwsgierig? Check dan onze volgende tips & tricks met het thema Goal Setting!

Vooral nu de nadruk ligt op telewerken staan vaardigheden zoals time management en werkbalans centraal. Indien deze thema’s ook interessant zijn voor jouw organisatie, neem dan gerust even contact op met TEMMUT en ontdek vrijblijvend de mogelijkheden!