Inspiratie

Mogelijkheden verschijnen.
Laat je inspireren door onze korte artikels!

Rust en Herstel

Working from Home series – Dag 5

TEMMUT

Zaterdag, 11 april 2020

De week is achter de rug en het is tijd om af te schakelen! Beloon jezelf dit weekend met welverdiende ontspanning en geniet van een stukje inspiratie rondom het thema ontspanning! Hoe schakel jij dagelijks af van een dag (thuis)werken? Heb jij hier soms moeite mee? Ontdek hoe het anders kan!

De laatste Tips & Tricks publicatie uit de Working from Home reeks richt de spotlights op een gemakkelijk onderschat element dat tegelijkertijd wel tot de belangrijkste behoort: Rust & Herstel. 

Zo blijft je thuisomgeving een veilige zone voor herstel.

Vooral als er veel vanuit thuis gewerkt wordt dreigt de grens tussen ‘thuis’ en ‘kantoor’ te vervagen. Het is daarom belangrijk die grens te verstevigen. Zo blijft je thuisomgeving een veilige zone voor herstel.

Kies een tijd waarop je stopt. De streep die je trekt is niet flexibel, hou je hier aan en call it a day! Om te zorgen dat dit makkelijker gaat en je na het dichtklappen van je laptop en het op stil zetten van je werktelefoon niet nog altijd met werk bezig bent, stop je een half uur eerder voor reflectie en planning.
Welke taken van de dagelijkse
to-do zijn nog over? Wanneer is er een nieuwe kans om hiermee aan de slag te gaan? Welke zaken komen voor de rest aan bod de volgende keer dat je gaat werken?
Zorg dat je helderheid hebt hierover en schrijf deze van je af zodat het niet meer in je weg staat. Kijk daarom ook niet vlak voor sluit naar nieuwe e-mails!

Doe, wanneer je de dag hebt afgesloten, ook graag even helemaal niets! Terwijl wij werkdagen plannen, doen wij dat vaak niet voor onze rustdagen. 
Zorg ervoor dat je herstelmomenten zinvol ingericht zijn. Activiteiten die tevredenstellen, fysieke energie vergen maar dit mentaal teruggeven, iets geks, iets creatiefs of iets dat geheel  nieuw voor je is – afwisseling is de sleutel. Plan jouw afwisseling, zowel doordeweeks als in het weekend.

Terwijl wij werkdagen plannen, doen wij dat vaak niet voor onze rustdagen. 

Hebben medewerkers in jouw bedrijf wel eens moeite met afschakelen?
Doe hier iets mee! Onze oplossingen bieden ondersteuning: organisatiebreed óf op individueel niveau. 

Neem laagdrempelig contact op met TEMMUT en ontdek vrijblijvend de mogelijkheden! Wij zijn maar twee clicks verwijderd.

TEMMUT wenst een prettig weekend!