Inspiratie

Mogelijkheden verschijnen.
Laat je inspireren door onze korte artikels!

Samenwerken

Working from Home series – Dag 4

TEMMUT

Vrijdag, 10 april 2020

Het is vrijdag en wij kijken terug op een zonnige werkweek. Met dit mooie weer is de wens om samen te komen vaak nog groter. Hoewel er weer tijden zullen komen waar we voluit van elkaars gezelschap kunnen genieten, zal thuiswerken voor velen van ons een belangrijk onderdeel uit blijven maken van ons dagelijks leven. Samenwerking is hierbij vaak nog altijd een uitdaging en daarom een reden om soms niet te kiezen voor het thuiskantoor. Is dat echter wel nodig? 

Zo blijft je thuisomgeving een veilige zone voor herstel.

In deze tips & tricks publicatie werpen wij een blik op manieren om samenwerking nóg beter te laten verlopen – op afstand én op kantoor. 

Zoals wij al eerder hebben besproken is het belangrijk om tijdens het maken van een planning rekening te houden met collegae waarmee onderlinge afhankelijkheid bestaat. Vertrouw niet op het statische emailverkeer en bel bij een tekort aan beschikbare softwareoplossingen gerust een collega even op! 

Terwijl wij werkdagen plannen, doen wij dat vaak niet voor onze rustdagen. 

Er bestaan overigens prima alternatieven voor eindeloos emailverkeer, zoals Slack. Afhankelijk van de taak is het belangrijk ideeën en concepten creatief samen te brengen en te bewerken. Hiervoor bestaan genoeg slimme oplossingen zoals Mindmeister en Miro. De behoefte om elkaar te zien is sterk, vandaar dat tools zoals Zoom, Skype en Microsoft Teams zo geliefd zijn. Voor een tool die nét iets anders is, kun je Pukka Team eens uitproberen! Projecten of taakverdelingen kunnen ideaal van programma’s zoals Trello of Podio profiteren. Let echter op – de veiligheid van de gegevens van zowel jou als ook je werkgever komt altijd op de eerste plaats.

Ook op het gebied van samenwerking kan TEMMUT jouw organisatie helpen – zowel op organisationeel niveau, teamniveau en zelfs op individueel niveau!

Neem laagdrempelig contact op met TEMMUT en kijk wat mogelijk is! Zo gedaan!

Happy friday!