Inspiratie

Mogelijkheden verschijnen.
Laat je inspireren door onze korte artikels!

Workplace enablement

De working from home serie – Dag 1

TEMMUT

Dinsdag, 5 april 2020

Waar normaal gewoond wordt, wordt nu dagenlang gewerkt. Een stevige basis voor productief en (mentaal en fysiek) gezond werk creëer je als volgt:

  • Ergonomie: Dit kan ook zonder dure stoelen en verstelbare bureaus. Ondersteuning voor je rug, ellebogen in een rechte hoek en juiste positionering van het scherm zorgen voor een gezonde houding.
  • Afleidingen: Maak het jezelf niet te moeilijk; plan je afleidingen en zorg dat tijdens je focusmomenten niets in je weg staat. Onderzoek toont aan dat interruptie van de werkstroom en het continu schakelen tussen taken (en afleidingen) extra veel moeite kost en de productiviteit sterk beïnvloedt.

Waar normaal gewoond wordt, wordt nu dagenlang gewerkt.

  • Afwisseling: Dit betekent niet dat er geen variatie mag zijn! Dit hoeft niet alleen gericht te zijn op taken – wissel gerust ook even van omgeving als het kan en match deze met het soort taak waar je mee bezig bent. In de volgende Tips & Tricks gaan wij nog dieper in op o.a. routine en structuur. 

 

 

  • Hulpmiddelen: Zorg dat je werkplek klaar staat met wat je nodig hebt. Niet alleen zaken zoals kantooraccessoires worden hier bedoeld. Denk ook aan een fles water voor de dag, een stevige internetverbinding [of toegangspunt] en (als dat bij jouw werkstijl past) een lekkere playlist. 

Terwijl wij werkdagen plannen, doen wij dat vaak niet voor onze rustdagen. 

Deze tiplijst kan zeker uitgebreid worden. Hoe geef jij vorm aan je werkplek voor top resultaat? Deel het met ons en drive the change!

Waar kampioenen werken is het belangrijk dat top prestatie niets in de weg staat. Kom erachter hoe de kampioenen nog beter in staat gesteld kunnen worden om te doen waar ze goed in zijn en neem contact met ons op! Wij zijn maar twee clicks verwijderd.